Een nieuw begin


Het wielerjaar wordt vandaag voor om en nabij de twintigste keer geopend. Ga maar na: Australië, Italië, Frankrijk, Spanje en ga zo maar door. Overal denken ze dat ze het nieuwe seizoen mogen openen. Down Under wordt het wielerjaar zelfs drie keer geopend met de Bay Cycling Classic, de Tour Down Under Classic en de eerste rit van de Tour Down Under. Rare jongens. Maar de mensen uit de Lage Landen weten beter. Het wielerjaar begint pas echt in Gent met de Omloop het Volk.

Eh, Nieuwsblad.

De Omloop betekent het begin van het klassieke voorjaar zoals wij dat zo graag zien. In feite kijken we bijna elk jaar naar meer van het zelfde. Stuiteren over kasseien, met doodsverachting de Poggio af, kasseien, een paar massasprintjes, kasseien, een reeks aan steile heuvels en om het af te sluiten nog wat rijden over kasseien. Saai? Soms wel. De moeite waard? Altijd.

De Omloop markeert ook het begin van TimFietst. Iedereen die mij enigszins kent wist dat het er ooit eens van moest komen. En tadaa; het moment is daar. Deze site is nog volop in ontwikkeling (joh), maar dat mag de pret wat mij betreft niet drukken. Met veel plezier wordt er achter de schermen door geweldige mensen verder gewerkt aan een optimale site met kekke headers, mooie plaatjes en wat dies meer zij.

Soms moet je echter gewoon beginnen. Je kunt immers ook niet voor elke koers optimaal aan de start verschijnen. Maar betekent dat dat er niet gewonnen kan worden? Precies.

Wat kunt u hier zoal verwachten? Denk aan interviews, voorbeschouwingen, achtergronden, analyses, gewaagde voorspellingen en liefdesverklaringen. Gaat het alleen over wielrennen? Nee, zeker niet.

Mijn voorspelling voor het openingsweekend, tot slot? Ik zet m’n geld op Greg van Avermaet voor de Omloop en Alexander Kristoff voor de herkansing in Kuurne – Brussel – Kuurne. Daar tekent elke organisatie voor. Maar mijn hart hoopt op Peter Sagan. Ik kan er niks aan doen.

Auteur: Tim de Vries

Schrijft. Praat in microfoons. Fietst. Geniet. Doet verder nog allerlei andere dingen. Heeft zelfs meningen. Het is me allemaal wat.

4 gedachten over “Een nieuw begin”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *