Hoe modieus is het peloton? Deel 2

Zeggen dat het wielrennen ophoudt met enkel de World Tour teams is als verkondigen dat het koningshuis enkel uit Willem-Alexander en Maxima bestaat. Natuurlijk, de World Tour is het belangrijkst en het meest aansprekend, maar er zijn nog veel meer teams die aandacht verdienen. Vrouwenploegen, bijvoorbeeld. Maar ook: de procontinentale ploegen, of zelfs de continentale ploegen. Allemaal eisen ze ieder hun stukje aandacht op. En ook die ploegen hebben natuurlijk outfits. Meer dan genoeg reden dus om een selectie uit die grote hoeveelheid kledij ook aan onze fashionista Esmée Walker voor te leggen. The Good, the Bad and the Ugly.

En een LSD trip.

Cofidis

Esmée: “Twee kleuren houdt het simpel en het lijnenspel werkt mooi. Het benadrukt de vorm van de wielrenners en dat kunnen de heren over het algemeen goed hebben. Maar godallemachtig, dat zonnetje op de voorkant… Zijn dit topsporters of entertainers van een zomerkamp?! Doe maar gewoon niet.”

Drapac Cycling

Esmée: “Wederom blauw met rood. Werkt goed samen. Niet te veel details op dit tenue en het voorzichtige grafische patroon in de bovenkant zorgt ervoor dat het geheel niet saai wordt. Goed gedaan!”

Team Southeast – Venezuela

Esmée: “Wederom grijs met zwart, dit maal met neon geel. Het kan, al oogt het wel erg futuristisch.”

Jelly Belly Cycling Team presented by MAXXIS

Esmée: “HAHAHAHAHA Jelly Belly, die naam beloofde wat! En ze stelden niet teleur. Wat een humor en zelfspot moet je hebben om een patroon van jelly beans op je tenue te printen. Grandioos. Het grappige is dat ze zelfs op modegebied nog goed zitten, aangezien patronen van etenswaren en bijvoorbeeld ook fruit op diverse catwalks te zien waren afgelopen Fashionweek. Ge-ni-aal.”

Cibel – Cebon

Esmée: “Ik had graag bij die vergadering willen zijn.

“Jongens, wat vinden jullie van dit idee. Laten we het hele shirt volblaffen met sinaasappelen?”
“Ja, Michel, goed idee!”

Ik vond de Jelly Beans nog wel humor, maar dit…”

Nippo – Vini Fantini

Esmée: “Ja, jeetje… Oranje, met donkerblauw, met wit, met groen. Heel veel aan de hand. Het donkerblauw gecombineerd met oranje komt enigszins koninklijk over, maar dat is de associatie die ik er als Hollander mee heb. De verdeling van de kleuren en details maakt dat het kan, maar het had rustiger en strakker gekund.”

Canyon SRAM

Esmée: “Dit tenue vind ik mooi! Een zwart geheel dat wordt opgetrokken door details in verschillende kleuren. Het zwarte maakt het strak en netjes, en het streepwerk in verschillende kleuren maakt dat het toch vrolijk is. Werkt goed. Zwart ophalen met gekleurde details is een keus die het binnen de mode altijd goed doet, dus dat is niet verrassend. Maar goed gedaan!”

Alé Cipollini

Esmée: “Als ze volgend haar geld willen besparen op tenues, dan kunnen ze hun renners ook gewoon van die veiligheidshesjes aantrekken. Zelfde effect. Lang verhaal kort: niet doen. Gewoon niet.”

Tinkoff La Datcha

Esmée: “Dit werkt dan weer wel! De grafische print is goed uitgewerkt en de details zijn niet te opzichtig. Wat de mode betreft is dit een goed ensemble!”

Armee de Terre

Esmée: “Legerprint komt en gaat in de mode en kan echt een statement maken mits het goed wordt uitgevoerd en gecombineerd. Dat is hier niet het geval. Legerprint combineren met neongeel, ik zou het niet doen. De witte, rode en blauwe details maken het geheel nog rommeliger dan de neon details al deden. Terug naar de designtafel mensen!”

En tot slot: Xirayas de San Luis

Esmée: “Christus te paard, en ik maar denken dat we het na Lampre – Merida gehad hadden. Wat had ik het mis. Wie de fuck heeft dit verzonnen? Een betere vraag: was ie high? Gezien de kleurencombinatie en het mandalapatroontje zou ik zeggen van wel. Zat aan de LSD. Hard. Mag ‘ie ook weer aan gaan zitten. Zolang ie maar ophoudt met wielertenues ontwerpen. Het zijn wielrensters, geen hippies.”

Conclusie

Het ene tenue is net iets meer geslaagd te noemen dan het ander. Maar op enkele uitzonderingen na doet het peloton het niet zo heel slecht. De meeste uitzonderingen heeft u hier kunnen zien, met nog een ‘eervolle’ vermelding Lotto – Jumbo en Lampre – Merida uit de World Tour.

En de best gewaardeerde outfit? “Trek – Segafredo of Jelly Belly.”

En wat is jouw favoriet? Ik ben razend benieuwd. Laat het weten middels een reactie! Hieronder, of op Facebook. Of Twitter. Of allemaal tegelijk. Mag ook.

Esmée op Facebook: https://www.facebook.com/California-Acid-230294140513166/.

Esmée op Instagram: https://www.instagram.com/ascendia_california/.

Auteur: Tim de Vries

Schrijft. Praat in microfoons. Fietst. Geniet. Doet verder nog allerlei andere dingen. Heeft zelfs meningen. Het is me allemaal wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *